Hoe gaat een behandeling?

Bij een eerste consult wordt er voor de behandeling een kirlianfoto gemaakt waarbij de lichtuitstraling van de vingers en de tenen vastgelegd wordt op lichtgevoelig fotopapier. Binnen een paar minuten is te zien hoe het gesteld is met de algemene conditie, of er afvalstoffen worden vastgehouden en welke gebieden in het lichaam extra ondersteuning nodig hebben.

Nadat de foto gemaakt is nemen we een vragenlijst door. In een holistische praktijk als San Bao wordt altijd gekeken naar de onderliggende oorzaak van een klacht. Mijn visie is dat bewustwording een belangrijke eerste stap is op weg naar genezing. Het is immers zo, dat veel lichamelijke klachten een onderliggende reden hebben. Waarom is er pijn in enkel, knie, heup of schouder? Wat ligt zwaar op de maag of is niet te verteren? Wat voelt er als een last die je meedraagt of welke op je schouders ligt? Door dit te onderzoeken en bewust te worden verandert de energiestroom. Hierdoor kan een belangrijke stap gezet worden in het persoonlijke ontwikkelingsproces en het vervolgen van je levenspad. Dit heeft een positieve invloed op het herstel. Daarnaast wordt volgens de SIVAS testmethode getest en behandeld met ooracupunctuur en/of lichaamsacupunctuur eventueel aangevuld met kleurenpunctuur. Tijdens de behandeling lig je op een infrarood thermomat met jade of amethist kristallen. De thermomat is heerlijk warm en door de kristallen is de inwerking van infrarood wel 10 tot 12 centimeter. Infrarood heeft een positieve invloed op de stofwisseling, de uitscheiding van afvalstoffen en doorbloeding en helpt bij pijnklachten.

Als er medicijnen of voedingssupplementen gebruikt worden is het aan te bevelen deze bij elk consult mee te nemen. Medicatie en voedingssupplementen kunnen een toxische belasting geven. In principe is het zo dat elk middel wat langdurig gebruikt wordt het lichaam kan belasten. Dit geldt dus niet alleen voor reguliere middelen maar ook voor homeopathische middelen en voedingssupplementen. Via de SIVAS testmethode is meetbaar of de gebruikte middelen toxisch zijn voor het lichaam. Is dit het geval dan gaan we, ingeval de medicijnen door een arts zijn voorgeschreven, kijken welke orgaansystemen ondersteuning nodig hebben zodat de toxiciteit verdwijnt.

Na de behandeling maken we een controlefoto, door de twee foto’s naast elkaar te leggen krijgen we een goed beeld over het reactievermogen van het lichaam en in welke mate we het zelfgenezend vermogen kunnen activeren. Richtlijnen waar je thuis zelf mee aan de gang kunt gaan en indien nodig een voedingsadvies krijg je mee.

Voor een eerste consult neem ik ruim de tijd om alle aspecten goed in beeld te brengen, hou er daarom rekening met mee dat dit consult ongeveer anderhalf tot twee uur duurt.

Vervolgconsulten duren meestal een uur en worden vaak met een tussenruimte van drie tot zes weken ingepland. Bij elke vervolgconsult maken we vóór de behandeling een kirlianfoto. Door een aantal foto’s naast elkaar te leggen krijgen we inzicht in de voortgang van het proces. We kijken en bespreken wat er veranderd is sinds het vorige consult. Afhankelijk van de bevindingen wordt via de SIVAS methode getest en behandeld met ooracupunctuur en/of lichaamsacupunctuur eventueel aangevuld met kleurenpunctuur. Zo nodig wordt er na de behandeling nog een controle foto gemaakt.

Het doel van de behandeling is om de energie in het lichaam in beweging te brengen waarna het lichaam deze beweging zelf doorzet. Het werkt eigenlijk net als het in beweging zetten van een rij dominosteentjes, de behandeling duwt het eerste steentje om en daarna gaat het vanzelf verder tot er weer een nieuw zetje nodig is.

Deze uniek manier van werken maakt de behandeling geschikt voor alle leeftijden (ook voor baby’s).

Het is van tevoren moeilijk in te schatten hoeveel behandelingen nodig zijn, dit hangt af van het reactievermogen, de soort klacht en hoelang deze al bestaat.

Door de verschillende behandelvormen te combineren wordt de werking versterkt. Hierdoor kan eens in de drie tot zes weken behandeld worden tot de balans hersteld is. Deze werkwijze kan niet alle ziekten genezen, maar geeft wel een beter evenwicht waardoor klachten verminderen en je beter in je vel komt te zitten.

Bij een eerste behandeling wordt eerst de behandelovereenkomst doorgenomen en ondertekend.

Welke klachten kunnen behandeld worden?

Wat kost een behandeling?

Wil je een afspraak maken?