Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur is ontwikkeld door de Duitse Acupuncturist en homeopaat Peter Mandel. Bij deze geneeswijze wordt een punt of een zone op het lichaam behandeld met gekleurd licht. Voor kinderen en mensen die geen acupunctuur willen is kleur de ideale manier om klachten te behandelen.

Naast de traditionele acupunctuurpunten en punten die gebruikt worden bij oor-acupunctuur heeft Peter Mandel ontdekt dat het reflexgebied van de iris in het oog gespiegeld is op het voorhoofd. Veel klachten kunnen via het voorhoofd met gekleurd licht behandeld worden.

Tijdens de behandeling verplaatst de frequentie van het licht zich met de snelheid van licht door het lichaam en geeft een impuls tot balans en herstel. Voor de meeste mensen is dit al tijdens de behandeling voelbaar als diepe ontspanning.

Naast kleurenpunctuur maak ik in de praktijk ook gebruik van de door Peter Mandel ontwikkelde kirlianfoto analyse, kristallentherapie en inductietherapie. Bij inductie wordt via de huid een kleine elektrische impuls gegeven om de hersenen te stimuleren weer op de juiste frequentie te werken, waardoor harmonisering en heling wordt bevorderd.

Afhankelijk van wat nodig is wordt als kleurenpunctuur geïntegreerd in de basisbehandeling met acupunctuur, oor-acupunctuur of shiatsu.

Het is uiteraard ook mogelijk om een afspraak te maken voor een behandeling met alleen kleurenpunctuur of inductietherapie  (hou er rekening mee dat deze consulten niet voor vergoeding in aanmerking komen).

Behandeling kleurenpunctuur

 

 

 

IKristal bollen

Combinatie licht, kleur en kristal

Wat is een kirlianfoto?