Cyclus gebonden klachten

In mijn praktijk hoor ik vaak dat vrouwen klachten voor of tijdens de menstruatie accepteren als iets wat erbij hoort. Toch is het zo, dat als je voldoende energie hebt en deze ook goed stroomt, er geen klachten rondom de menstruatie horen te zijn.  Pijn voor of tijdens de menstruatie is vaak te wijten aan onvoldoende doorstroming van energie waardoor stagnatie ontstaat. Ook de overgangsperiode (menopauze) hoort klachtenvrij te zijn. De oorsprong van hormonale klachten is vaak te vinden in een onvoldoende hemel/ aardeverbinding of verstoringen in de energievelden of chakra’s.

De cyclusgebonden klachten zijn in te delen in de volgende categorieën:

  • Klachten voor de menstruatie (P.M.S.); als hoofdpijn, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, vocht vasthouden, pijn in buik of rug.
  • Klachten tijdens de menstruatie; heftige bloeding, pijn, hoofdpijn.
  • Klachten na de menstruatie; vermoeidheid, lusteloosheid, hoofdpijn.
  • Overgangsklachten; opvliegers, nachtzweten, droge slijmvliezen, verandering in stemming.

Behandeling van cyclusgebonden klachten:

In alle gevallen wordt bij het eerste consult een kirlianfoto gemaakt en een vragenlijst doorgenomen. Daarna wordt er via de SIVAS methode getest. Aan de hand van de verkregen informatie wordt gekeken of homeopathie, acupunctuur of kleurenpunctuur toegepast wordt om de klachten te behandelen. Ook de hormonale gebieden in het oor worden getest en zo nodig behandeld. Klachten na de menstruatie komen meestal voort uit een tekort aan energie. Dit tekort kan met behulp van kruiden, zelf punten drukken en behandeling met moxa (een verwarmend kruid) aangevuld worden.