Vermoeidheid en slaapproblemen

In Nederland geeft bijna één op de drie mensen aan een slaapprobleem te hebben. Dit kan zijn moeite met inslapen, doorslapen of heel vroeg wakker worden.

Heb je moeite met inslapen dan is het belangrijk om in de avonduren niet actief bezig te zijn met de laptop, computer of telefoon. Het beeldscherm geeft een blauwe lichtuitstraling en omdat je deze apparaten zo vlak bij je ogen hebt verstoort dit de aanmaak van melatonine (het hormoon dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt). Te veel binnen zitten waardoor je ogen onvoldoende daglicht opvangen of alleen buiten komen met lenzen of een bril op kan ook het bioritme verstoren.

Piekeren wordt ook vaak genoemd als oorzaak, Chinees gezien kan dit te maken hebben met de miltenergie maar het kan ook zijn dat een andere orgaanenergie verstoord is waardoor emoties je wakker houden.

Het kan ook zijn dat je voor je gevoel goed slaapt maar toch niet uitgerust wakker wordt. Vermoeidheidsklachten kunnen hieruit voortkomen maar kunnen ook een andere oorzaak hebben.

Met behulp van de  SIVAS testmethode en kirlianfoto analyse wordt gekeken naar de oorzaak van vermoeidheid en/of het slaapprobleem.

Begin vast met de oefeningen uit filmpje 2 t/m 5 en 104. Kijk ook eens naar de serie filmpjes over de eik (vanaf nr. 12) 

Vanuit de kleurenpunctuur zijn er goede behandelingen om het slaapritme en de hormonale balans te herstellen. Peter Mandel heeft ontdekt dat het gebruik van een wilde-kruidenolie (een aromatische olie) op speciale huidzones belangrijke invloed heeft op ons slaapgedrag. Bij San Bao is deze olie en het begeleidende boekje ‘Slapend Fit met kleuren, klanken en kruidenolie’ verkrijgbaar. Het instituut voor kleurenpunctuur in Amsterdam geeft over dit onderwerp een mooie dagworkshop zie www.kleurenpunctuur.nl

Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie

Boekje “Slapend fit”

Esogetische Wilde-kruidenolie-Relax
Wilde Kruidenolie