Laatste nieuws

24 februari 2021: San Bao weer volledig open!

Hoera, het kan weer! Vanaf 3 maart zijn bij praktijk San Bao alle contactbehandelingen weer mogelijk. Goed nieuws voor iedereen die graag langdurig overgewicht of Kerst- en Corona kilo’s kwijt wil. Bij een behandeling voor overgewicht wordt gekeken naar de onderliggende oorzaak (voeding, emotie, stress, frustratie). Er wordt getest of naast de spijsvertering ook andere orgaansystemen ondersteuning nodig hebben en of de uitscheiding van afvalstoffen goed verloopt. Ophoping van afvalstoffen kan o.a. de oorzaak zijn van hoofdpijn, vermoeidheid of pijnlijke spieren en gewrichten. Met behulp van oor-acupunctuur en een goed onderbouwd voedingsadvies worden bestaande patronen doorbroken en is de behandeling een goede start voor een gezonder en slanker leven.

Ook ex-Corona patiënten met restklachten als vermoeidheid, spierpijn of hoofdpijn kunnen vanaf nu weer terecht voor een SIVAS test en behandeling met oor-acupunctuur. Bij de cliënten die ik hier afgelopen zomer voor heb behandeld, bleek dat deze klachten veelal te maken hadden met een ophoping van afvalstoffen en/of rest-toxines van het virus. Voor deze groep mensen is veel winst te behalen door uit te zoeken wat de beste manier is om deze toxines kwijt te raken en welke uitscheidingsorganen hierbij ondersteuning nodig hebben.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 0317-350088 of een bericht sturen naar info@sanbao.info.

10 februari 2021: Praktijk is weer open.

Afgelopen week kreeg ik van mijn beroepsvereniging een inspirerende e-mail over de mogelijkheden voor het heropenen van de praktijk.
Mijn beroepsvereniging heeft van het ministerie van VWS op schrift gekregen dat, als we op afstand (1,5 meter) kunnen werken, we niet onder de contactberoepen vallen. Daarnaast is de praktijk volgens de Wkkgz een zorglocatie en geen openbare ruimte. Dit betekent dat ik weer cliënten kan ontvangen.

In een holistische praktijk als San Bao wordt altijd gekeken naar de onderliggende oorzaak van een klacht. Mijn visie is dat bewustwording een belangrijke eerste stap is op weg naar genezing. Door deze benadering is San Bao al meer dan 25 jaar een goed lopende praktijk. Het is immers zo, dat veel lichamelijke klachten een onderliggende reden hebben. Waarom is er pijn in enkel, knie, heup of schouder? Wat ligt zwaar op de maag of is niet te verteren? Wat voelt er als een last die je meedraagt of welke op je schouders ligt? Door dit te onderzoeken en bewust te worden verandert de energiestroom. Hierdoor kan een belangrijke stap gezet worden in het persoonlijke ontwikkelingsproces en het vervolgen van je levenspad. Dit heeft een positieve invloed op het herstel.

Het is fijn dat ik vanaf nu ook weer ex-Corona patiënten met restklachten als vermoeidheid, spierpijn of hoofdpijn in mijn praktijk kan ontvangen. Bij de cliënten die ik hier afgelopen zomer voor heb behandeld, bleek dat deze klachten veelal te maken hadden met een ophoping van afvalstoffen en/of rest-toxines van het virus. Voor deze groep mensen is veel winst te behalen door uit te zoeken wat de beste manier is om deze toxines kwijt te raken en welke uitscheidingsorganen hierbij ondersteuning nodig hebben.

Wat is er mogelijk en hoe gaat een behandeling in de praktijk?
-Alle intakegesprekken en vervolgbehandelingen zijn weer mogelijk
-Tussen de afspraken is extra tijd gepland zodat er niet meerdere mensen in de wachtruimte aanwezig zijn
-Gedurende het gehele consult wordt de “anderhalve meter” regel in acht genomen en de ruimte wordt goed geventileerd

-In de praktijkruimte maken we eerst een Kirlianfoto waarop de energie-uitstraling van vingers en tenen te zien is
-Aan de hand van informatie op de foto en hetgeen wat op dat moment aandacht vraagt gaan we in gesprek en doen we een behandelsessie
-Tijdens de behandeling ligt men op een infrarood thermomat met jade of amethist kristallen. De thermomat is heerlijk warm en door de kristallen is de inwerking van infrarood wel 10 tot 12 centimeter. Infrarood heeft een positieve invloed op de stofwisseling en doorbloeding en helpt bij pijnklachten
-We kijken of er aanvullende middelen nodig zijn (homeopathie, voedingssupplementen)
-Na de behandeling maken we weer een Kirlianfoto en kunnen we zien wat er veranderd is en zo nodig wordt er advies gegeven hoe thuis het proces te vervolgen

Als volgens de richtlijnen van de overheid contactberoepen weer aan het werk mogen, kunnen vanaf dat moment alle andere behandelingen als acupunctuur of kleurenpunctuur ook weer ingezet worden.

27 april 2020: Oefeningen op de website

Door dagelijks oefeningen te doen werk je aan een goede balans, meer weerstand en activeer je het zelfgenezend vermogen.

Er komen steeds nieuwe filmpjes online over verschillende onderwerpen.

20 april 2020: Oil pulling

Slijmvlies is, net als de huid, een natuurlijke bescherming tegen schadelijke micro-organismen.

Oil pulling herstelt en versterkt het mondslijmvlies.

Lees hier meer over oil pulling. Binnen een week kan het slijmvlies hersteld zijn en heb je een gezondere mond en frissere adem.

20 maart 2020: Adviezen om de weerstand te verhogen

Naast alle adviezen die we via de overheid krijgen, is een goede weerstand een belangrijk wapen om niet ziek te worden.

  • Zorg voor een goede nachtrust; tijdens de slaap herstelt het lichaam.
  • Frisse lucht is goed voor de weerstand, zorg voor voldoende beweging in de buitenlucht.
  • Zorg voor een goede spijsvertering en darmflora, dit verbetert de immuniteit.
  • Vermijd suiker en geraffineerde en bewerkte voeding, kies voor volwaardige (onbespoten) voeding die rijk is aan vitaminen en mineralen, neem ruim verse groenten en fruit.
  • Drink voldoende, het liefst verwarmende dranken: zoals gember-, sterrenmunt- of zoethoutthee.
  • Vermijd alcohol, dit remt namelijk het immuunsysteem.
  • Ontspan en vermijd stress. Probeer erop te vertrouwen dat niets voor niets is. Kijk wat het je brengt, in plaats van wat het je kost.
  • Lees hier meer over het zelfgenezend vermogen.