Energiemix

Maak zelf een energiemix die je kan eten als een gezond tussendoortje. De ingrediënten van deze mix zijn zeer rijk aan mineralen. De mineralen binden zich in het lichaam aan zuren en andere afvalstoffen waardoor deze kunnen worden uitgescheiden. Hierdoor kunnen klachten die door verzuring en/of ophoping van afvalstoffen ontstaan verminderen of verdwijnen (hoofdpijn, vermoeidheid, osteoporose, pijnlijke spieren en gewrichten).

De vitaminen en sporenelementen werken als antioxidant en maken vrije radicalen onschadelijk waardoor ze beschadiging van cellen en weefsels tegengaan. Vrije radicalen ontstaan bij de normale stofwisseling, maar vooral ook bij roken en bij het zonnen. Ook bij bepaalde ziektes, zoals ontstekingsreacties, kunnen veel vrije radicalen worden gevormd.

De meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 3) van ongebrande noten geven soepelheid aan de celwanden, verbeteren de stofwisseling, voeden het brein en hebben hierdoor een positieve invloed op het concentratievermogen en het geheugen.

Alle ingrediënten van deze energiemix zijn van nature vezelrijk en daardoor ondersteunt deze mix een natuurlijk stoelgang.

Energiemix en overgewicht:

Veel mensen zien noten als een dikmaker. Bij gebrande noten is dit ook het geval omdat door het bakken in olie de onverzadigde vetten hun kwaliteit verliezen en ze door het bakken een ongezond hoog vetpercentage hebben. Ongebrande noten echter, bevatten de gezonde onverzadigde vetten die de stofwisseling juist activeren.

Zuidvruchten bevatten heel veel vitaminen en mineralen waardoor voedingstekorten aangevuld worden. Hierdoor kunnen afvalstoffen afgevoerd worden en zal het gewicht juist afnemen. Veel mensen worden dik door te weinig of onvolwaardig eten!  Een lichaam dat een tekort heeft aan voedingsstoffen gaat “hamsteren” en zal gewicht en zelfs afvalstoffen vasthouden.

Ingredienten energiemix: 

  • ongebrande noten: zijn rijk aan mineralen en bevatten veel onverzadigde vetzuren.
  • ongezwavelde rozijnen: zijn zeer mineraalrijk, zijn de topper voor het ontzuren van het lichaam.
  • goji-bessen: (kleine rode besjes) bevatten 18 aminozuren, 21 mineralen en veel vitamine C.
  • moerbeien: (lijken op kleine witte frambozen) bevatten veel ijzer, calcium, vitamine C en K.
  • inca bessen: (donker besje) bevatten naast vele andere vitaminen ook nog vitamine P, welke goed is voor de vaatwanden.
  • cranberries; (grotere rode bes) bevatten een stofje dat een bacterie remmende werking heeft bij urineweginfecties.